|
Vinçte Smittybilit'i ve Netlift'i kullanmadım. Ama onun dışındaki burada yazılmış her marka vinci kullandım.
Kullandıklarımın arasında en ucuzu Britpart'dı ve en yavaşı.
Warn'un hızı en yavaş olanı 8000'lik modelide bile diğerlerinden daha hızlı.
Sonuçta seyrek kullanım, kompetisyon amaçlı olmayan kullanım söz konusu ise Britpart en yavaş ama T-max'e göre daha torklu bir vinç olarak iş yapıyor.
Netlift için 1000 TL'lik fiyatıyla ve 2 sene garantisiyle iyi bir seçenek. Sözüne güvendiğim tecrübeli arkadaşlardan iyi yorumlar aldım.
Geleyim sorun çıkaran parçalara Warn'un kumandasının kumanda kutusuna bağlanan dişlerinde zaman içinde temassızlık olabiliyor. Arazide çelik tel arayabiliyorsunuz akımı tamamlamak için.
Yeni kumanda da kontakları geliştirilmiş olabilir.
T-max'de Outback serisinin kumanda kutusu önceki modellere göre daha iyi. Arazide çalıştı, çalışacak diye kumanda ve bağlantısını her seferinde kurcalamak iyi olmuyor. Bir de fren kısmını boşalttığınızda vinci içindeki dişlileri sıkışık olduğu için tekrar devreye almak sorun olabiliyor.
Tabor'da kumandadan yana sorun görmedim. O da Warn'lara göre yavaş. Rivayete göre iç aksamı aynı, motoru ya da dişli oranlarından dolayı daha yavaş.
Sonuçta her vincin kendine özgü sorunları var. Mantıken bir kere alıp uzun süre kullanım düşünülüyorsa Warn ya da Tabor. Araç değiştirilse bile vinci yeni araca takmaktan kastım.
Unutmadan T-max 9000'lik modeli ile Warn'un XD 9000'ln Amerika fiyatları arasında 150-200 dolar fark var. Ama yurdumuzda fiyat farkı 2.5-3 katı.
|